„Viaţa în roz” din România

P1340242

Viaţa din România s-ar putea să le pară unora foarte bună şi vopsită în roz. Cel puţin prim-ministrul  nu vede decât evoluţii pozitive ale situaţiei economice şi sociale din ţara noastră. Probabil că aşa se vede de la el din palatul Victoria. Noi, ceilalţi care suntem nevoiţi să trăim în viaţa reală vedem puţin altfel lucrurile. Tot mai mulţi nu au un loc de muncă sau, dacă-l au, sunt prost plătiţi, că doar este criză. Totuşi în statisticile oficiale numărul de şomeri scade ca şi când ar aluneca pe topogan.

De asemenea avem mai mulţi morţi decât nou-născuţi, deci populaţia scade. Şi ăsta e un semn de bunăstare, nu-i aşa?

Preţurile cresc până la cer şi ajung să fie mai mari decât în Occident. Şi am să vă dau un exemplu concret, din Spania unde am mai mulţi prieteni plecaţi la muncă, acolo preţurile la produsele de bază sunt la jumătate faţă de cele din Romania. Chestia e că acolo sunt subventionate, pe când la noi nu prea. Să sperăm că reducerea TVA-ului la alimente se va simţi şi în buzunarele noastre.

Mă opresc aici pentru trebuie să plec să înfrunt gropile din carosabilul nostru cel de toate zilele. Imi fac o cruce mare şi cu Dumnezeu înainte! Doar El poate ne mai ajută…

Da, dar El nu ne pune în traistă şi sub nicio formă în gropile de pe carosabil, chiar dacă ar avea formă de traistă. Scoatem litera a din cuvântul traistă şi am creat un cuvânt nou: tristă. Mă rog, cuvântul nu-i nou doar că se potriveşte al naibii de bine cu „viaţa în roz din România”.

 

Anunțuri

Scrie un comentariu

Din categoria Uncategorized

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s