Prima zăpadă

P1440101

A nins toată noaptea şi zăpada a acoperit totul în jur: strada, maşinile, copacii. Şi chiar dacă majoritatea oamenilor din oraş sunt în vacanţă, eu trebuie să merg la serviciu. Am hotărât să merg pe jos pentru că era riscant să merg cu maşina având în vedere condiţiile meteo. Oricum urma să mă deplasez cu maşina de serviciu.

Autorităţile erau luate prin surprindere, ca de obicei. Păi cine a mai văzut ca iarna să ningă?

Străzile erau pline de zăpadă, nu trecuse niciun utilaj să îndepărteze zăpada. Abia când mă apropiam de serviciu, am văzut un camion cu lamă care încerca să cureţe unul dintre bulevardele principale ale oraşului. Spun că încerca, pentru că nu prea reuşea mare lucru, mai ales ca ningea abundent şi batea şi vântul destul de tare.

Ajuns la serviciu, am băut un ceai fierbinte, am luat lopata şi am început să scot maşina de serviciu de sub zăpadă. Am pornit apoi să rezolv problemele de serviciu pe la diverse locaţii din oraş. Mergeam cu ochii cât sarmaua, pentru că simţeam cum îmi fuge strada de sub cauciucurile maşinii, chiar dacă sunt de iarnă. Mă apropiam de un semafor când, în faţa mea un taxi întorse brusc, fără să semnalizeze, din spate pe lângă mine veni în viteza altă maşină care intră în plin în acesta. Am simţit şocul izbiturii până în stomac, noroc că am reflexe bune şi am tras dreapta de volan, evitând taxiul ce era împins pe direcţia mea. Cred că am trecut la câţiva centimetri de el. Nu am mai oprit, mi-am continuat drumul. Credeţi că aventurile mele pe străzi din prima zi cu zăpadă serioasă s-au terminat? Da’ de unde! Am mai avut de evitat mai multe maşini care mi-au tăiat calea şi un pieton care pur şi simplu s-a aruncat în stradă, traversând aiurea prin loc nepermis.

Am constatat că prima zăpadă i-a prins pe mulţi dintre concitadinii mei pe picior greşit. Începând chiar cu edilii care au uitat că meteorologii au anunţat că vin ninsori mari şi viscol.

Dar oare despre uitare e vorba sau despre altceva?

Reclame

Scrie un comentariu

Din categoria Uncategorized

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s