23 august-o sărbătoare încă actuală pentru mine

23 august

Vă rog să nu săriţi în sus şi să aveţi puţintică răbdare să vă explic cum stă chestia cu 23 august pentru mine! Sper că veţi înţelege de ce am pus titlul de mai sus.

          Revoluţia din 1989 m-a prins la o vârstă destul de coaptă (27 de ani) astfel că am apucat destule sărbători naţionale comuniste. Mi-aduc aminte de spectacolele ce se organizau înainte de Revoluţie, pe timpul când eram copil. Repetiţiile începeau cu mai mult de o lună înainte de eveniment. Pentru noi copiii de atunci erau foarte greu de suportat dar mai existau şi compensaţii pentru munca depusă, cum ar fi taberele gratuite în locaţii mai speciale.

          Când am intrat în câmpul muncii, cum se spunea pe atunci, am trecut la amenajaea carelor alegorice şi la purtatul tablourilor tovarăşului şi tovarăşei Ceauşescu. Nu ştiu cum se făcea dar eu aveam parte mai mult de tablourile cu Elena Ceauşescu, spre amuzamentul colegilor şi spre supărarea mea. După demonstraţie aruncam scârbit tabloul prin boscheţi, nu-l mai duceam înapoi la fabrică cum era procedura. Era un gest foarte riscant dar n-am păţit nimic. Aveam spate, trebuie să recunosc. Un unchi era colonel de securitate şi nimeni nu îndrăznea să se ia de mine. Primeam ce-i drept dojeni prieteneşti de la secretarul de partid pe uzină.

          Am urât regimul Ceauşescu şi n-am făcut un secret din asta, aşa că nu am nostalgii comuniste. Dar ziua de 23 August rămâne pentru mine o mare sărbătoare.

 Este ziua soacrei mele.

Text citit la RADIO ROMANIA IASI in data de 30 august 2014

Reclame

Scrie un comentariu

Din categoria Uncategorized

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s