La stația de benzină

P1390003

M-am urcat în mașină, să plec cu treburi în oraș. Arunc o privire  la bord să verific dacă totul este în regulă și constat că situația este portocalie, la fel ca și becul ce-mi indică nu prea mai am benzină. Și ca să fiu și mai demoralizat, îmi aduc aminte că de astazi tocmai s-au scumpit carburanții. Ieri m-am luat cu treaba și am uitat să fac un mic stoc de combustibil. Problema este că nici bani nu prea am, sunt între două servicii și situația nu e prea roz. Am să împrumut de la tata. E cam rușinos dar n-am ce face.

De ce nu am făcut plinul ieri când era mai ieftin? Pentru că sunt fraier.

Plec la tata să fac rost de bani, dacă o avea și el. Am noroc, are banii care-i păstra pentru a face curățenie în apartament. Îmi dă destui bani ca să fac plinul. Nici nu mai țin minte de cand nu am mai făcut chestia asta. Bineînțeles că mă mustră și el că nu am făcut treaba asta ieri. De parcă nu mi-aș face eu destule reproșuri.

În sfârșit ajung la stația PECO, după ce storc rezervorul de benzină și de ultimii stropi de combustibil. Trag la pompă și mă pun pe alimentat. La un moment dat, fac o pauză și-mi mai verific o dată portofelul să văd dacă am destui bani la mine. E totul O.K.

Unul dintre angajații de la stație, văzând că nu mai termin de alimentat, vine și se uită să vadă cât am pus în rezervor. Face ochii mari și îmi spune:

–         Știți cred că de astăzi s-a scumpit benzina.

–         Da, știu! Dar tot trebuie să merg cu mașina.

–         E o sumă cam mare, insistă el.

–         Da, știu și asta.

Intră în clădire și îl văd cum discută agitat cu casiera. Aceasta îi spune ceva arătând spre mine. Omul iese și vine la mine.

–         Pot să vă ajut cu ceva, mă întreabă el.

–         Nu cred, îi zic eu. Tocmai am terminat.

Și chiar sunt terminat când mă gândesc cât am de plată.

Îmi sot portofelul din buzunar și pregătesc banii. Angajatul de la PECO mă escortează până la caserie.  Are și de ce: am de plătit o mică avere.

Anunțuri

Scrie un comentariu

Din categoria Uncategorized

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s