Surpriză în noapte

grasa

 

D. şi G. au plecat, cu maşina de serviciu, cu noaptea în cap din Bucureşti către Iaşi. Au ajuns cu bine, în mod cu totul inexplicabil nu au întâlnit pe drum decât trei radare, pe care au reuşit să le fenteze fiind anunţaţi prin staţie  despre prezenţa lor pe traseu.

Cei doi au rezolvat în timp record problemele de serviciu pentru ziua respectiva şi au mers să se cazeze la hotel. A doua zi mai aveau programată o întâlnire de afaceri la ora zece dimineaţă, dar până atunci se puteau relaxa puţin. Au mers la un restaurant unde au luat masa, bine stropită cu vin de Cotnari şi, pentru că vinul era bun, şi-au luat şi ceva provizii în camera de hotel.

D. şi G. s-au pus pe băut ca nişte adevăraţi profesionişti. Târziu în noapte s-au gândit să facă puţină mişcare, dar pentru asta aveau nevoie de nişte partenere. Au deschis ziarul local la rubrica „Ea pentru El” şi au început să dea telefoane în căutarea unor partenere de distracţie. Ca un făcut, nu răspundea nimeni la numerele de telefon pe care le formau. Probabil că domnişoarele respective erau ocupate la ora aceea târzie.

Când erau aproape să epuizeze lista, le-a răspuns o voce suavă. G., care vorbea cu ea, deja se încinsese şi stabili cu respectiva domnişoară să meargă la ea, să o preia şi să o aducă la hotel. O întrebă dacă nu are o prietenă disponibilă, ca să aibe şi D. ocupaţie. Vocea de la telefon îl asigură că treaba se rezolvă.

G. luă un taxi şi merse să le aducă pe fete, în timp ce D., care era puţin mai turtit de băutură, rămase în aşteptare la hotel. Când ajunse la adresă, G. constată că era mare diferenţă între vocea suavă de la telefon şi aspectul fizic al domnişoarei. De fapt ambele fete (vorba vine) erau urâte în draci: una era grasă cu o faţă care nu te atrăgea deloc, iar cealaltă era foarte slabă şi cu o privire încrucişată de te lua ameţeala.

G. le urcă în taxi şi merse cu ele la hotel, unde le zise să aştepte în faţa intrării. Parcă nu-i venea să meargă cu ele în cameră. Urcă sus şi îi spuse lui D. :

– Hai până jos să vezi ce am adus!

– Păi de ce nu le-ai adus în cameră? întrebă tovarăşul lui nedumerit.

– Lasă, hai jos să le vezi!

Coborâră amândoi până la intrarea în hotel. Când le văzu pe cele două, D. simţi că leşină.

– Băi, da’ altele mai urâte n-ai putut să găseşti? îi spuse lui G.

– Asta-i marfa, ce să fac? se scuză G.

– Mie mi-a trecut cheful, spuse D., uitându-se urât la cele două.

– Băi, nici eu nu mai am niciun chef, mărturisi G.

Se duse la fete şi le spuse că s-au răzgândit, dar că le vor da nişte bani pentru deranj plus bani de taxi ca să se întoarcă acasă.

– Dar tu ce ce te ocupi în cursul zilei, o întrebă pe cea grasă.

– Păi lucrez la Socola.

– Ce-i aia Socola? întrebă G., care nu cunoştea oraşul.

– Spitalul de nebuni, sunt asistenta acolo.

G. avu un şoc. După ce îşi reveni, o întrebă:

– Şi fata cealaltă e colegă de-a ta?

– Aaa…nuuu! Ea e o pacientă de la spital!

 

Reclame

Scrie un comentariu

Din categoria literatura

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s