Cărţile Editurii ADENIUM de la Iaşi

3 volume

Editura Adenium de la Iaşi a debutat publicând cărţi pentru copii. Până acum au fost tipărite trei cărţi ( pot fi vizualizate în fotografia de mai sus). Aceste cărţi sunt vârful de lance al unui serial ce va fi alcătuit din 80 de volume. Da, nu am scris greşit… e vorba de optzeci de volume.

Fiecare volum va fi însoţit şi de un volum de benzi desenate. Iată de exemplu, mai jos,  volumul I însoţit de tomul de benzi desenate.

Vol1+benzi desenate

Dacă primul volum este mai subţire (200 pagini), volumul doi ajunge la peste 300 de pagini.

Vol II

De remarcat condiţiile grafice excelente în care au apărut cele trei volume.

Interior BD 1

Interior BD 2

Să menţionăm că, pe lângă proiectul „O inimă de broscuţă”,  Editura Adenium are şi alte proiecte, ea  transformându-se  într-o editură generalistă. Chiar acum se află la tipar „Amintiri din copilărie” de Ion Creangă în versiunea bandă desenată.

Amintiri din copilarie

Iată ce spune scriitorul Liviu Antonesei, directorul editorial al editurii:

„Amintiri din copilărie de Ion Creangă este una dintre cele mai frumoase cărţi ale copilăriei din întreaga istorie a literaturii lumii.
Dar nu este, în primul rând, o carte pentru copii, o carte care să se citească uşor. Stilul elaborat, abundenţa de arhaisme şi regionalisme, bogăţia de expresii populare, ca şi distanţa de aproape o sută cincizeci de ani dintre două vârste ale culturii române, o fac mai degrabă accesibilă adulţilor şi tinerilor cultivaţi.
Pe de altă parte, aventurile prin care trece Nică, copilul de pe malurile Ozanei „cea frumos curgătoare”, nu sunt mai puţin palpitante decât cele prin care trec Tom Sawyer şi Hucklebbery Finn, puştii pe malurile maiestuosului Mississippi şi pot atrage interesul cititorilor de la cele mai mici vârste.
Cu acest gând a plecat la drum echipa noastră, când a conceput proiectul acestei ediţii a Amintirilor… în formă de bandă desenată. O versiune care nu urmăreşte să înlocuiască lectura minunatei cărţi ca atare, ci numai să pregătească cititorul foarte tânăr pentru o mai bună întâlnire cu textul lui Ion Creangă, povestitorul nepereche plecat din Humuleştii Neamţului.”

inima de broscuta III

 

Amintiri Creanga

Alte amănunte despre cărţile şi planurile Editurii Adenium puteţi afla din emisiunea Radioului Chişinău, dedicată lansării cărţilor în capitala Moldovei de peste Prut:

http://www.adenium.ro/ro/content/10-editie-speciala-radio-chisinau

Un comentariu

Din categoria literatura

Un răspuns la „Cărţile Editurii ADENIUM de la Iaşi

  1. dorina tasca

    mult succes! nepotelul nostru implineste curand 3 ani asa ca va fi un frumos cadou::)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s