Primul Moş Nicolae

copii-jucarii-Papusa-Maria-engleza-si-romana_13_1

Era noapte. În pătuţul din garsoniera de la ultimul etaj, Andra dormea zâmbind frumos. Tocmai împlinise un an şi opt luni. Era deja mare şi aflase despre Moş Nicolae. Aştepta cu nerăbdare să primească cadouri. Înainte să se culce, îşi pregătise papucii pentru a primi darurile de la Moşu’. Era noaptea ajunului lui Moş Nicolae şi dimineaţă urma să vadă ce surpriză va primi în ghetuţe. Era prima dată când pricepea care-i treaba cu Moşu’.

Veni şi dimineaţa. Fetiţa se sculă voioasă, cu gândul la papuci. Se dădu jos din pat şi fugi direct la încălţări. Ţopăi bucuroasă când văzu că ghetele erau pline de cadouri. Într-un papuc era o păpuşică foarte frumoasă iar lângă ea avea o garderopă întreagă. În cealaltă gheată erau dulciuri felurite, dar Andra nu le dădu prea mare importanţă. Centrul atenţiei ei era păpuşa. Cu greu părinţii reuşiră să o convingă să-şi facă programul zilnic: spălat, îmbrăcat şi stat la masă. Fata noastră se jucă toată ziua cu păpuşica, ce vreţi, era noutatea momentului! Masa de prânz o luă alaturi de noua ei parteneră, iar somnul de după-amiază îl împărţi tot cu ea. Seara renunţă chiar şi la desenele animate, numai ca să se poată juca cu Pisi. Aşa o botezase pe păpuşă. De ce aşa un nume? veţi întreba voi. Şi Andra ar răspunde : pentru că seamăna cu pisica lui bica(bunica-în traducere).

Noaptea, înainte de culcare, fetiţa noastră puse păpuşica înapoi în papucul unde o găsise dimineaţa. Acolo era locul ei, nu-i aşa?

Shhh, nu mai faceţi gălăgie! Păpuşile noastre dorm: una în pat şi alta în ghetuţă.

Reclame

Un comentariu

Din categoria literatura

Un răspuns la „Primul Moş Nicolae

  1. Frumoasa poveste…felicitari!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s