Cum arată viitorul unităţilor de stocare?

Asistăm în zilele noastre la o explozie a informaţiilor şi foarte greu mai reuşim să stocăm ceea ce ne interesează. Nu ne mai ajunge capacitatea de stocare de pe hardul calculatorului personal sau de serviciu. Şi atunci căutăm pe magazinele online pentru a achiziţiona spaţiu de stocare suplimentar. Eu prefer HDD-urile externe şi stick-urile de memorie. Asta deocamdată pentru că în domeniul IT tehnologia evoluează cu o viteză ameţitoare.

Mă gândesc cum vor arăta unităţile de stocare din viitor. Îmi imaginez o memorie externă ataşată pe corpul uman şi interconectată la creierul respectivului utilizator. Memoria respectivă va fi dotată cu nişte „setăraşe” unde vor fi puse cipurile cu informaţii care vor ajunge direct la creier, fără a mai folosi laptopuri sau tablete. De asemenea pe cipurile respective vor putea fi stocate şi informaţii din creier, pentru a  fi transmise la nevoie la cât  mai multe persoane. Astfel informaţiile ar circula mult mai rapid şi mai direct.

Daaa…aşa ar putea arăta viitorul, dar până atunci am să accesez magazinul Azerty pentru a căuta un HDD extern la promoţie.

 

 

Articol pentru concursul Super blog 2012 etapa 27.

 

 


Anunțuri

Scrie un comentariu

Din categoria Uncategorized

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s