Semnal editorial

 

In cadrul targului de carte Gaudeamus 2012 (Cupola Romexpo), va fi lansat vineri, 23 noiembrie, orele 17,00, volumul „Sonete din carne vie” de Mirela Lungu (debut in 2011 cu „Biografia coapselor” – vers alb – editura Tracus Arte).
Gazdele evenimentului vor fi Daniela Zeca-Buzura, Mihail Galatanu, Octavian Soviany, si actrita Dina Rotaru care va incanta publicul prezent cu o selectie de sonete din volum , in standul editurii Paralela 45 (32 si 33 – nivel 0), unde autografele si sampania de dupa vor fi gratuite:), iar cartea costa doar 3,33 euro (tva inclus:))!
Despre volum:
„Într-o vreme când versul liber domneşte cu autoritate şi peste poeţi, şi peste mai puţin poeţi, faptul de a crede în poezia cu formă fixă este unul realmente singular şi îndrăzneţ. Iar după ce sonetul a trăit atâtea momente de glorie de-a lungul vremii, ai nevoie nu doar de îndrăzneală şi talent, ci şi de o intuiţie rară pentru a-l conecta la spiritul prezentului. Îi spun intuiţie, deşi ea poate fi numită şi inteligenţă. Însă inteligenţa explică şi poate fi explicată. Intuiţia care o încorporează – nu.”
Ioan Es. Pop
„Sonetele Mirelei Lungu impun cu dezinvoltură un fel contemporan de ars amandi, turnat în poezia cu formă fixă. Seducătoare, derutante, ironice uneori și inocente doar în aparență, poemele ei sunt destinate succesului și provocatoare ca un tatuaj pe pielea de femeie tânără, abia ascuns sub o unduire de mătase.”
Daniela Zeca-Buzura
(…) Sonetele Mirelei Lungu sunt pururi tinere – şi e bine aşa. Din când în când, cineva trebuie să mai aducă prospeţimea în poezie. Mirela Lungu e o spadasină a sonetului. Un gen de pe care varul s-a coşcovit ca de pe viaţa falnicei Veneţii.”
Mihail Galatanu
Reclame

Scrie un comentariu

Din categoria literatura

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s