O meserie grea

Sunt multe meserii grele în lumea noastra. Dar una dintre cele mai grele este aceea de părinte. Problema este că nu prea se face o pregătire pentru meseria asta. Nu se cer atestate şi calificări pentru a putea deveni părinte. Te trezeşti deodată ( vorba vine, pentru că ai 9 luni să te obişnuieşti cu gândul) că devii mamă sau tată. Şi când vezi minunea din braţele tale îţi dai seama că, pe lângă bucurie, ai şi o mare răspundere. Dacă ai noroc, te ajută părinţii şi treci mai uşor peste primele luni care sunt foarte grele. E greu până încep să vorbească şi te poţi înţelege cu ei. Dar tot complicat este şi după ce încep să vorbescă. Băiatul meu  şi-a dat greu drumul la vorbă, abia la doi ani a început să vorbescă. După aceea a fost greu să-l mai oprim. Abia când a ajuns adolescent a devenit tăcut. Acum e din nou greu să ne mai înţelegem cu el, pentru că iar nu mai vorbeşte. Cu noi. Preferă să vorbească mai mult cu prietenii de vârsta lui.

Fata mea a vorbit devreme, nici nu avea un an, dar trebuia să ai dicţionarul la tine ca să înţelegi ce spune. De mică s-a dovedit artistă. Toţi pereţii şi uşile erau pictaţi în diverse culori. Nici caloriferul de la baie nu a scăpat, cât stătea pe oliţă avea grijă să facă din calorifer un obiect de artă. Acum se pregăteşte să devină artistă cu patalama la mână, termină anul ăsta Universitatea de arte.

Daa, acum copii sunt mari, dar meseria de părinte este tot la fel de grea ca şi atunci când erau mici!

Nota autorului:

Fotografia de mai sus este de pe timpul când fata avea 8 ani şi baiatul 4 ani. Şi noi eram mult mai tineri….Oare când au trecut anii?

© 2012 Iulian Sîrbu (Iulianes 31)

Anunțuri

2 comentarii

Din categoria social

2 răspunsuri la „O meserie grea

  1. O familie frumoasa cu doi copii: fata si baiat! Sa fiti sanatosi si sa va iubiti! Sa va bucurati de copiii vostri, carora le doresc sa aiba mult noroc in viata!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s