Alt fragment din romanul poliţist la care lucrez: “Un detectiv cu uşoare dureri de cap”

PARTEA A DOUA

Soţia bancherului, câţiva poliţişti şi multe dureri de cap…

şi n-am pomenit nimic de mafioţi

Capitolul 4

Am aţipit privind la televizor. De fapt acum se uită televizorul la mine. Fac câteva mişcări ca să mă dezmorţesc. Mă spăl cu apă rece ca să mă trezesc. Îmi pun suportul cu pistolul în stânga. Mai scot un pistol pe care îl fixez pe glezna dreaptă. Trebuie să mă înarmez până-n dinţi, că doar mă duc în bârlogul mafiei.  Cine dracu’ m-a pus să mă fac detectiv ? În loc stau comod în pat trebuie să umblu noaptea pe coclauri. Nasol, măi băieţi !

Mă urc în maşină şi decolez către marginea oraşului. Nu ştiu ce aş putea găsi la depozitele familiei Sirotta. Sper să dau totuşi de un fir. La ora asta circulaţia prin oraş e destul de aerisită. Ajung şi la depozitul cu pricina. E întuneric de-ţi poţi băga degetele în ochi. Reuşesc totuşi să nu mi le bag. În ochi. Degetele.

Parchez maşina pe o alee lăturalnică. E bine să nu ies în evidenţă. Mă strecor cu precauţie până lângă peretele depozitului. Merg lipit de zid până la o uşă de acces. Am mai fost mai demult pe aici şi îmi aduc aminte puţin configuraţia locului. Deschid uşa cu mare atenţie să nu scârţâie. E în regulă! Uşa nu face niciun zgomot. Înăuntru e întuneric beznă, dar nu pot să aprind lanterna ce o am în dotare decât după ce închid uşa. Ca să nu mă vadă cineva care ar patrula la exterior. Intru şi simt că-mi fuge pământul de sub picioare. La revedere,  băieţi! Ne vedem după.

Mă trezesc după un timp într-un şanţ adânc. Mă ridic cu greutate. Of, gravitaţia asta tare ne mai apasă pe umeri! Să mor dacă n-o fi mai bine pe Lună. Acolo gravitaţia e un fleac. Dar nu prea e aer. Aşa că tot  nasol e şi pe satelitul nostru. Chestia este că şanţul e cam adânc. Cum dracu’ o să ies de aici? Păi răspunsul e simplu. Pe scară. Nu, n-am înebunit în urma căderii. Chiar dau peste o scară ce e rezemată frumos la capătul şanţului. Nu ştiu dacă e pentru mine, dar mă folosesc de ea ca să ies la suprafaţă. Mă scutur de praf. Îmi verific arsenalul din dotare. Totul e în regulă. Pistoalele sunt la locul lor. Îmi continui incursiunea, fiind mult mai atent pe unde păşesc. Nu vreau să mai repet cascadoria de mai-nainte. Undeva în faţă zăresc o lumină. Se aud şi mai multe voci. Mă apropii de uşa ce dă în camera de unde se aud glasurile. Arunc o privire înăuntru. Primul lucru pe care-l observ este sergentul Holt. Stă cocoţat pe nişte lăzi şi dă din mâini agitat. În faţa lui, aşezaţi pe scaune în jurul unei mese, mai sunt patru persoane. Unul dintre aceştia este Nick Sirotta, noul şef al clanului. Pe restul nu-i cunosc, dar trebuie să fie amici de-ai lui. Două sticle cu whisky îmi fac cu ochiul de pe masă, dar nu cred că inşii din jurul mesei o să mă invite să beau cu ei. Dar mai bine să auzim ce discută tipii. Pentru asta intru în cameră, după ce m-am asigurat că nu mă vede nimeni, şi mă ascund după nişte lăzi. Îl aud pe Holt:

–         Nick, ştii că sunt de partea voastră. Şi pe taică-tău l-am servit cît am putut de bine!

–         Păi la câţi bani ai făcut din afacerile cu noi, cred şi eu că eşti de partea noastră! spune Nick Sirotta. Dar vreau să văd că ţi-ai convins şi colegii să fie mai cooperanţi.

–         Poziţia lui John o ştiţi, n-are rost să mai discutăm. Iar pe locotenent cred că-l avem de partea noastră.

Aha! Ştiam eu, măi băieţi, că mă pot baza pe sergentul John! Aşadar se pare că mafioţii au încercat să-l atragă de partea lor dar amicul meu nu s-a lăsat. Pe locotenentul Brent l-am bănuit de mult că e corupt şi acum am se pare că am şi dovada.

–         Şefu’, cu cine mai colaborăm acum că i-am făcu vânt lui Bradley ? întreabă unul din tipii de la masă.

Măi băieţi, am confirmarea că mafioţii l-au aranjat pe banker. Aşadar nevasta lui Bradley are dreptate: n-a fost un simplu accident. Dar să văd ce noutăţi mai aflu din discuţia celor din jurul mesei.

–         Stai liniştit, J. ! Deja am un înlocuitor, nu-i aşa Holt ?

Sergentul aprobă din cap:

–         Aşa e, şefu’ ! Avem un om de bază, care sunt convins că nu o să ne facă probleme ca Bradley. Chestia este ce facem cu madam Bradley, se pare că l-a angajat pe Papa să facă cercetări.

–         Sper că de asta ai să te ocupi tu Holt! îl aud pe Nick Sirotta.

Mă dau mai aproape să aud mai bine, partea asta mă interesează destul de mult. Chiar atunci se aude o hărmălaie chiar în spatele meu. Mai multe lăzi se pare că s-au hotărât să plece la plimbare. Zău dacă ştiu ce le-a apucat? Chestia este că Holt sare ca ars de la locul lui. Nu mai stau să văd ce se mai întâmplă. Mă car cât pot eu de repede. În spatele meu aud cum se apropie mai multe persoane. E groasă, fraţilor! În fugă mă împiedic de ceva şi mă lungesc la pământ. Mă uit să văd din ce cauză m-am împiedicat: e un grătar ce acoperă un canal. Trag de el, îl dau la o parte şi îmi dau drumu în canal. Fixez gratarul la locul lui. A fost la fix pentru că imediat se aud vocile urmăritorilor mei.

–         Unde dracu’ a dispărut, că acuma l-am văzut alergând pe aici?

E sergentul Holt care stă cu picioarele chiar pe grătarul de deasupra mea. Se pare că vorbeşte cu băieţii lui Sirotta. Se mai sfătuiesc puţin după care pleacă.

Mai stau o vreme în canal. Nu vă faceţi probleme, n-a început să-mi placă. E mai sănătos să mă asigur că tipii au tăiat-o şi că s-au plictisit să mă caute. După ce ajung la concluzia că nu mai este niciun pericol, împing grătarul la o parte şi ies din canal. Mă uit în stanga. E O.K. Mă uit şi în dreapta. E liber. E cazul să-mi iau picioarele la spinare. Ajung fără probleme la maşină. Mă instalez la volan şi pornesc motorul. În momentul când îmi arunc privirea în oglinda retrovizoare, observ o pereche de faruri ce s-au aprins. Deştepţi tipii! M-au aşteptat să ies din clădire.

Demarez în trombă, fără să mai aprind farurile. Sper să mă fac pierdut.

© 2012 Iulian Sîrbu (Iulianes 31)

Reclame

Scrie un comentariu

Din categoria literatura

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s