Invitaţie la lectura-Episodul 19

Lacrimi de girafă  de Alexander McCall Smith 

titlu: Lacrimi de girafă
autor: Alexander McCall Smith
titlul original : Tears of the giraffe

traducerea : I. Boitor, Viorica

editura: Polirom, Biblioteca Polirom, 2006
număr de pagini: 280

 

 O africană detectiv particular care trăieşte o frumoasă poveste de dragoste în timp ce rezolvă tot felul de cazuri complicate.

 

Sinopsis:

În această a doua carte din seria deschisă de “Agenţia de detective nr. 1”, Mma Ramotswe este logodită şi caută să se adapteze la acest nou statut în timp ce are de rezolvat multe cazuri dificile.

 

 

“ Lacrimi de girafă” este a doua carte din trilogia publicată de Editura Polirom, serie deschisă de “Agenţia de detective nr.1 “.

În acest volum un loc aparte îl are logodnicul lui Mma Ramotswe, J.L. B. Matekoni, directorul service-ului auto Tlokweng Road Speedy Motors. Acesta este bucuros că a reuşit să fie acceptat de către Precious Ramotswe, aceasta fiind decisă să nu se mai mărite după eşecul primei ei căsătorii din tinereţe.

Problema este că servitoarea domnului Matekoni nu prea e de acord cu logodna aceasta pentru că îşi vede ameninţat traiul plin de huzur pe care şi-l permite prin bunăvoinţa stăpânului ei. Ea incearcă să-i întindă o capcană lui Precious, dar cade singură în ea.

Şi pentru ca treburile să se complice şi mai mult, logodnicul eroinei noastre se trezeşte cu doi copii pe cap. Copii sunt de la orfelinat şi domnul Matekoni i-a luat în grijă la insistenţele directoarei cu care se cunoaşte de mult timp. Greşeala lui este că nu s-a consultat şi cu Mma. Ramotswe. Oare o să fie iertat de către aceasta?

Nu lipseşte din carte Mma Makutsi, secretara detectivei noastre, care acum este promovată în funcţia de detectiv particular adjunct. Veţi vedea cum reuşeşte să rezolve un caz destul de interesant. Să vă mai spun că şi rezolvarea cazului e foarte nonconformistă?

Sigur că nu lipsesc cazurile tot mai complicate pe care le are de rezolvat Agenţia de detective nr. 1 (care este şi singura din ţară). Ca să vă stârnesc curiozitatea (că doar ăsta e scopul oricărei recenzii) am să amintesc numai două cazuri : cazul doctorului cu două slujbe la două spitale diferite şi cazul băiatului american care a dispărut în sălbăticia Africii, dar veţi vedea că a lăsat totuşi o moştenire în urma lui.

Mă uit la voi şi vă văd cam nelămuriţi. Citiţi cartea şi veţi fi pe deplin satisfăcuţi!

 

Reclame

Scrie un comentariu

Din categoria Uncategorized

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s