Din bucătăria lui Iulianes- Macaroane cu sos de roşii

Este o reţetă simplă de post.

Ingrediente:

1 pachet (500 gr.) de macaroane, eu am preferat din grâu dur…sunt mai bune;

1 litru suc de roşii;

2 linguri ulei;

1 ceapă mare, 5-6 căţei de usturoi sau se poate folosi şi usturoi granulat;

Oregano, busuioc, cimbru, piper, sare- după gust.

Mod de preparare:

Se pune într-o oală apă la fiert pentru macaroane. Se pune în apă şi puţină sare.  Când apa clocoteşte se pun macaroanele şi se fierb atâta cât scrie pe ambalaj. Se strecoară de apă şi se toarnă într-o cratiţă.

Sosul:

Se pune intr-un vas adecvat  uleiul. Când s-a încins puţin se pune ceapa după ce a fost taiată mărunt. Se amestecă cu o lingură de lemn. Se adaugă treptat suc de roşii, punând şi condimente. Se pune şi usturoiul taiat feliuţe. Se lasă să scadă puţin, timp în care se amestecă cu lingura.

Se toarnă sosul peste macaroanele fierte şi se amesteca astfel încât macaroanele să absoarbă sosul.

Se poate servi şi rece şi cald.

Varianta de servire: se poate rade brânză sau caşcaval peste paste înainte de servire.

Vă doresc poftă bună!

 

© 2012 Iulian Sîrbu (Iulianes 31)

Lasă un comentariu

Filed under gastronomic

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s