Din bucătăria lui Iulianes- tartă cu legume(şi nu numai)

Este o reţetă un pic mai complexă dar nu vă speriaţi, nu e greu de  „construit”. Dar să vă înşirui ingredientele, aveţi şi o poză mai jos:

5 cartofi potriviţi,

1 conservă mică de mazăre,

200 gr. şunculiţă ţărănească,

100 gr. telemea,

100 gr. caşcaval,

5 – 6 ouă,

1 ardei gras sau capia roşu,

1 fir de praz potrivit,

2 linguri făină,

sare, piper după gust.

Mod de preparare:

Cartofii se fierb în coajă (15 min.) şi se taie cubuleţe (după ce se îndepărtează coaja, desigur).

Se taie şunculiţa, prazul, ardeiul.

Se dă pe răzătoarea mare caşcavalul şi telemeaua.

Se bat ouăle (chiar dacă au fost cuminţi). Se amestecă tot şi se adaugă făina şi condimentele.

Eu n-am pus deloc sare şi piper pentru că şi aşa telemeaua şi şunculiţa au destulă sare.

Iată cum arată compoziţia:

Se unge o formă termorezistentă cu margarină şi se toarnă compoziţia. Se dă la cuptor. Focul să fie cam la jumătate ca să nu se ardă. Se poate servi caldă, dar este bună şi rece…ca aperitiv.

Poftă bună să aveţi!

© 2012 Iulian Sîrbu (Iulianes 31)

4 comentarii

Filed under gastronomic

4 responses to “Din bucătăria lui Iulianes- tartă cu legume(şi nu numai)

  1. Arata excelent!! Felicitari!!!

  2. Sorin

    Poate inainte de a scrie romane, ar trebui sa revizuiti putin gramatica.
    „Coarja”? „Oule”?

    • Multumesc frumos pentru critica constructiva! Am facut corectiile necesare.
      Se mai intampla sa fie si scapari. Asta ar trebui sa anuleze toata munca pe care am depus-o ?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s