Cititul nu dăunează sănătăţii !

Mă uit în jur şi constat, cu deznădejde chiar,  că lumea nu mai citeşte cărţi. Majoritatea se uită la Tv la talkshow-uri sau citesc diverse tabloide. Librăriile sunt mult mai puţin vizitate, în comparaţie cu farmaciile( scuze, altă comparaţie n-am găsit). Şi totuşi ceea ce mă bucură este că în România se scrie mult şi se scrie bine. Trebuie să găsim modalităţi să atragem cititorii spre aceste cărţi, multe dintre ele cu adevărat excepţionale.

Urmăriţi şi link-ul de mai jos:

http://www.youtube.com/watch?v=_FCi4H0TU5A

 

© 2012 Iulian Sîrbu (Iulianes 31)

Reclame

5 comentarii

Din categoria literatura

5 răspunsuri la „Cititul nu dăunează sănătăţii !

  1. Mda, adevărul este că tânăra generaţie este prea puţin preocupată de citit…

  2. Ioana

    da, dar avem nevoie si de implicarea editurilor in demersul asta. idei sunt, oameni dornici sunt, dar te lovesti de indiferenta celor de la care asemenea demersuri ar trebui sa porneasca, in definitiv. editurile se multumesc sa scoata carti pe banda rulanta, fara a face ceva concret legat de promovarea lor, cel putin in mediul online. prea putine edituri, in speta cele tinere, sunt deschise la colaborari pe tot felul de proiecte de ”awareness” asupra cartilor, cum ar fi. de bani nici nu mai zic. ar fi un lux deja. pacat ca nu mai exista acei bineveniti mecena, cum se intampla in vremea renasterii prin italia familiei de Medici. pacat. oamenii cu bani ar putea sa se implice sa sustina cultura, dar nu ii intereseaza atata timp cat nu scot profit din asta. iar din carti se stie ca nu se scot bani, cel putin la noi. e un cerc vicios, iar undeva, pe drum, legatura se pierde. in speta la edituri, oricat am insista si am incerca sa le convingem de bunele noastre intentii, exista o reticenta sufocanta legata de promovarea activa, dinamica si mai ”altfel” a cartii. mentalitatea ne tine indarat.

    • Ai dreptate, Ioana! Asta am observat si eu, se face prea putin pentru promovarea cartilor si a lecturii. Televiziunea stie sa-si faca reclama si isi tine telespectatorii legati de televizor. Eu am reusit sa ma dezleg…cred ca si altii o pot face.

  3. Ioana

    da, eu nu ma mai uit de ani de zile la teve, ma intereseaza evenimentele, stirile, astea le citesc pe site-uri, dar in rest, in 90% din timp, te spala pe creier. si da, te poti rupe de televizor numai sa vrei. plus ca televiziunile ar trebuie sau ar trebui sa fie obligate sa aiba in grila de programe si programe culturale, de instruire, nu doar politicieni sau show-uri cu femei dezbracate sau cantareti de mana a doua. din cate stiu si sper sa nu ma insel, in strainatate au obligatia de a avea in program si astfel de chestiuni culturale si de educatie. chiar e necesar, chiar daca nu fac audienta pe care si-o doresc. mi-ar placea sa vad mult mai multe emisiuni de la care sa invat sau care sa ma faca sa descopar.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s