Invitaţie la lectură- Ep. 10

Astăzi vă voi vorbi despre romanul lui Andrei Ruse, „Dilăr pentru o zi”. Cartea a apărut la Editura Polirom anul trecut.

La prima vedere pare a fi un roman despre droguri, pentru că ne introduce în lumea distribuitorilor de stupefiante. Autorul face chiar mai mult: ne descrie amănunţit ce simte un consumator de droguri atunci când le foloseşte. Şi trebuie să spun că descrierile sunt foarte spectaculoase. Nu pot să spun cât sunt de reale pentru că eu n-am încercat niciodată aşa ceva. Şi nici nu mă tentează. Dar să revenim la romanul în discuţie.

Povestea cărţii este însă mai aproape de un roman poliţist. Este vorba de un poliţist de la secţia Antidrog care, pentru a obţine mai mulţi bani, se infiltrează în lumea dilerilor de droguri cu scopul vădit de a-i aresta . Sau mai exact, doreşte să aresteze capul reţelei. Şi pentru asta face un tur prin această lume însoţit de un dilăr cunoscut sub apelativul Nebunul. Acţiunea romanului ne poartă prin diverse zone din capitală unde întâlnim tot felul de consumatori de substanţe halucinogene, poliţistul nostru consumând şi el pentru a fi în rând cu cei din jur. Pe parcurs o mare parte din ideile cu care a plecat în această aventură i se schimbă şi vede cu totul altfel lucrurile. În esenţă este de fapt o luptă între bine şi rău, dar eroul principal(de fapt povestitorul) nu mai este sigur că ştie cine sunt cei buni şi cine sunt cei răi. Totul se termină într-un mod neaşteptat cu o mare surpriză.

Nu vă uitaţi aşa la mine! Nu am de gând să vă spun despre ce este vorba. Procuraţi-vă romanul şi veţi afla singuri cum stă treaba. Eu zic că merită să citiţi „Dilăr pentru o zi”. Este aproape ca şi cum ai viziona un film.

Şi pentru că suntem între noi, am să vă zic un mic secret: chiar se va face un film după această carte. Dar despre asta veţi afla la timpul potrivit.

Vă urez lectură plăcută! La multe cărţi bune!

© 2012 Iulian Sîrbu (Iulianes 31)

Anunțuri

Scrie un comentariu

Din categoria literatura

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s