Din bucătăria lui Iulianes-pastăi simple

Astazi am gătit ceva simplu: mâncare de păstăi. Pentru cei ce nu sunt familiarizaţi cu bucătăria, le recomand cu căldură această reţetă vegetariană.

Ingrediente:

– păstăi la borcan (am folosit 6 borcane de cca. 700 gr. fiecare;

– ceapă uscată- două cepe mijlocii;

– pastă de ardei capia şi gogoşari= 3 linguri;

– 3 linguri ulei;

– diverse condimente= sare, piper, usturoi granulat, mirodenia de la Fucs etc. Se vor pune după gust, nu sunt cantităţi standard.

– patrunjel frunze şi mărar (verde sau uscat), tot după gust.

Mod de preparare:

Se pune uleiul într-o cratiţă şi se încinge puţin pe foc, atenţie să nu-l ardeţi. Se taie cele două cepe mărunt şi se pun în uleiul încins. După ce s-a călit ceapa (adica s-a prăjit puţin, fără să se ardă)se adaugă 3 linguri de pastă de ardei capia+gogoşari. Se amestecă până obţinem un sos cât de cât consistent. Se pun păstăile, scurse de apa din borcan. Separat se pune la încălzit un vas cu apă, pentru a o pune peste păstăi. Este îndicat ca apa să fie caldă. Nu e nevoie să fiarbă neapărat. Se adaugă şi condimentele dorite, după gust. La urmă se pun frunzele de pătrunjel şi de mărar.

În final ar trebui să obţineţi ceva care să semene cu poza de mai sus.

Poftă bună!

© 2012 Iulian Sîrbu (Iulianes 31)

1 comentariu

Filed under gastronomic

One response to “Din bucătăria lui Iulianes-pastăi simple

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s