Sănătatea şi educaţia sunt prioritare…la tot felul de experimente

După 1989 majoritatea romanânilor au căzut oarecum de acord că sunt două domenii care sunt prioritatea numărul 1, atât pentru politicieni cât şi pentru oamenii de rând ( adică oamenii care-şi aşteaptă rândul ca să trăiască mai bine, dar în zadar): sănătatea (că-i mai bună decât toate, nu-i aşa?) şi educaţia (dacă educaţie nu e- nimic nu e).

Toţi cei ce au ocupat funcţii în cele două domenii au făcut tot felul de experimente pe pielea copiilor noştri şi a pacienţilor. Atât în domeniul sănătăţii cât şi în cel al educaţiei treburile parcă au mers tot mai prost, cu toată râvna factorilor de decizie. Sigur au fost şi realizări, dar punctuale şi multe făcute doar pentru imagine. Un exemplu ar fi programul de realizare al sălilor de sport pentru şcoli care, deşi părea o idee foarte bună, s-a sfârşit prost pentru că s-au făcut lucrări de mântuială, cu materiale de prostă calitate şi , în consecinţă, multe dintre acesta săli de sport sunt nefuncţionale. Şi în domeniul sănătăţii s-au făcut experimente „interesante” (sau interesate), un exemplu fiind cel al reducerii numărului de paturi din spital…pentru economii. Drept consecinţă bolnavii au fost siliţi să stea câte doi sau chiar trei într-un pat. Grozavă reformă!

În prezent cei aflaţi la putere se pare că doresc să dea lovitura finală celor două domenii atât de prioritare. Cu privatizarea caselor de sănătate şi a spitalelor vor fi excluşi de la actul medical foarte mulţi români. Practic se va ajunge la situaţia ca cine are bani să trăiască şi cine nu are să moară cu zile. În ceea ce priveşte educaţia şi aici se pun la cale alte experimente cu clasa zero, chestiuni care nu au fost înţelese nici de cei din sistem. Tare mi-e teamă că vom ajunge la educaţie zero!

Ar mai fi multe de comentat, dar simt că mi se face greaţă şi n-aş vrea să revărs pe blogul meu toată nemulţumirea adunată până acum.

© 2012 Iulian Sîrbu (Iulianes 31)

Reclame

2 comentarii

Din categoria Politic, social

2 răspunsuri la „Sănătatea şi educaţia sunt prioritare…la tot felul de experimente

  1. Sanatatea si educatia, care stau la baza societatii sunt intr-o stare de …fara cuvinte. Cat despre supararea noastra, pe blog, in presa si in alte parti, nu stiu cat de mult putem starni niste reactii…

  2. Ai dreptate, Bianca! Poate ar trebui sa facem mai mult decat sa protestam pe bloguri. Dar e si asta un prim pas…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s