Răscrucea destinului – impresii de lectură

Am să încep prin a vă spune că pe Vasilica Ilie (autoarea acestei frumoase nuvele) o cunosc de pe site-ul Cititor de proză, unde am avut ocazia să fac cunoştinţă cu talentul ei deosebit. Iar lectura cărţii despre care facem discuţie nu a făcut decât să-mi întărească convingerea că mă aflu în faţa unei scriitoare cu mare har.

Răscrucea destinului este un fel de Romeo şi Julieta în variantă românească. Avem de-a face cu o iubire care nu este văzută cu ochi buni de parinţii băiatului, dar dragostea lor este atât de mare încât nu ţine seama de împotrivirea părinţilor. Doar un tragic accident în care băiatul moare, face ca acestă legătură puternică să se întrerupă brusc. Ce va face în continuare tânăra eroină a acestei nuvele, puteţi afla dacă veţi citi nuvela.

Impresia pe care o am acum după lectură este că am citit un text clasic, o nuvelă aşa cum scriau marii noştri clasici! O scriere despre lumea satului românesc din a doua jumătate a secolului trecut.

Nu pot decât să vă recomand cu căldură acest text! Merită să-l citiţi! V-o spune, nu un specialist, ci un mare cititor…

Anunțuri

2 comentarii

Din categoria literatura

2 răspunsuri la „Răscrucea destinului – impresii de lectură

  1. Vasilica Ilie

    Iulian, ma bucur ca ai citit nuvela mea si ti-a placut. Nu pot decat sa fiu multumita sufleteste pentru ca am primit de la cititorii mei semnale pozitive ( iata, si de la tine) ca au citit nuvela mea pe nerasuflate; nu au mai lasat-o din mana pana nu au ajuns la final. Este o proza pe care am scris-o pentru toate categoriile de cititori (unde, unii se pot regasi in ea), firul epic fiind linear si captivant. Iti multumesc pentru cuvintele tale prin care ai incercat sa dezvalui doar o parte din cuprinsul nuvelei, lasand ca eventualii cititori sa descopere singuri celelalte parti ale scrierii…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s