„Biografia coapselor”- impresii de lectură

Am să vă mărturisesc încă de la început că nu sunt mare amator de poezie. Înclin mai mult spre proză, atât ca lecturi cât şi ca scrieri. Dar cartea Mirelei Lungu m-a atras încă dinainte de apariţie. Mai bine spus poezia ei m-a atras în mod deosebit, am făcut cunoştinţă cu aceasta prin postările de pe Facebook.  Iată că are şi Facebook-ul părţile lui bune!

Poeziile din „Biografia coapselor” sunt, după părerea mea, la graniţa dintre poezie şi proză. Sunt ca nişte mici povestiri. Trebuie să remarc stilul Mirelei, care este foarte direct şi lipsit de orice complex (cel puţin aparent). Cu toate astea autoarea are, în mod paradoxal, nişte trăiri complexe pe care reuşeşte să ni le transmită şi nouă cititorilor.

Este greu să vă povestesc despre acest volum. Cel mai bine este să citiţi cu proprii ochi şi să simţiţi cu propriile inimi.

Atenţie însă, acestă carte va fi greu să o lăsaţi din mână atunci când veţi intra în posesia ei, sau poate că voi veţi fi posedaţi de aceasta…dar într-un mod deosebit de plăcut…

 

Reclame

2 comentarii

Din categoria literatura

2 răspunsuri la „„Biografia coapselor”- impresii de lectură

  1. george tei

    Felicitări! Totuşi, de ce e atât de secretă poezia autoarei ? Un mic citat era mai nimerit pentru a ne incita spre a lectura poeziile ei…

  2. Este ca si cum ai descrie in cuvinte Mona Lisa sau ca si cum ai posta un ochi al ei rupt din contextul picturii! Crede-ma, George!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s