Ministerul sănătăţii sau al bolii?

Scriam acum câteva zile despre situaţia dezastroasă din sistemul sanitar din România. Între timp am asistat, prin intermediul posturilor de televiziune, la „spectacolul” evacuărilor forţate din spitalele ce au fost desfiinţate. Bolnavii au fost practic luaţi pe sus şi duşi la alte spitale la distanţe de zeci, chiar sute de kilometri faţă de spitalele unde fuseseră internaţi până atunci. Unii bolnavi erau în comă, alţii aveau perfuzii sau sonde şi nu cred că era tocmai indicat să fie plimbaţi de la un spital la altul.Ce să mai spun de nou-născuţii care erau trambalaţi cu incubatoarele de la o maternitate la alta. Oare aşa trebuie să arate reforma în sistemul de sănătate?

S-au mai luat şi alte măsuri de reformare a sistemului sanitar care sunt discutabile, cum ar fi reducerea numărului de paturi din spitale, desigur pentru a se face economii, ştiind că totul se raportează la numărul de paturi. S-a redus numărul de paturi dar în schimb bolnavii stau cate doi într-un pat (sau chiar câte trei). Să mai discutăm despre faptul că bolnavii trebuie să-şi cumpere medicamentele şi materialele sanitare? Sau mai bine să discutăm despre cum arată unele spitale: cu grupuri sanitare insalubre, cu paturi care stau gata să se prăbuşească sau cu gândaci care se simt la ei acasă în saloane. Este drept că s-au reabilitat multe spitale, dar nu ştiu cum se face că unele dintre aceste spitale care abia au fost renovate sunt pe lista celor desfiinţate.

Observând toate aceste „reforme” , stau şi mă întreb dacă Ministerul Sănătăţii îşi merită numele sau poate ar trebui să se cheme Ministerul Bolii.

Reclame

Scrie un comentariu

Din categoria sănătate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s